[Global success] Tiếng Anh 6: Review 2 (Unit 4-5-6)

  • 1 Đánh giá

Hướng dẫn giải Tiếng Anh 6 Review 2 (Unit 4-5-6). Đây là phần bài tập nằm trong bộ sách "Global success" được biên soạn theo chương trình đổi mới của Bộ giáo dục. Hi vọng, với cách hướng dẫn cụ thể và giải chi tiết học sinh sẽ làm bài tốt hơn

LANGUAGE

1. Listen and cirete the word with the different undedtined sound.

1. A. seats B. wonders C. desert

2. A. cheap B. direction C. these

3. A. show B. some C. sure

4. A. excuse B. busy C. cathedral

5. A. modern B. crowded C. celebrate

=> Answer: 1. A 2. B 3. B 4. C 5. C

2. Write the words in the bon (a - h) next to their opposites (1 - 8).

a short b. noisy c. low

d. small e. boring f .hot

g. sad h. cheap

1. big _____________ 5. long ___________

2. happy ___________ 6. expensive ___________

3. cold _____________ 7. high ______________

4. quiet ___________ 8. interesting___________

=> Answer:

1.d. smalll 2. g. sad 3. f. hot 4. b. noisy

5.a. short 6. h. cheap 7. c. low 8. e. boring

3. Choose the correct word / phrase for each definition.

1. A place where a large amount of water fails from a high place waterfall / lake

2. Athing which helps you to find awections. backpack / compass

3. A lbuilding where people go and see valuable art of old things theatre / museum

4. To tell someone you want them to be happy of successful. wish / hope

5. Children receive it in red envelopesat Tet. lucky money / new clothes

=> Answer:

1. Waterfall 2. compass 3. museum

4. wish 5. lucky money

4. Complete the sentences with the correct answer A, B, or C.

1. ................. long rivers of the world begin from the Himalayas

A. Any B. Some C. A

2. Sue's drawings are more colourful................ her teacher's,

A. most B. as C. than

3. You.......... buy a ticket to enter the zoo.It's not free.

A. musn't B. dont C. must

4. Do you know .......... English songs for children?

A any B. a few C. some

5. The USA has .......... natural wonders.

A. many B. much C. a little

=> Answer:

1. B 2. C 3. C 4. A 5.A

5. Complete the sentences with should /shouldn't.

1. When you get help from somebody. you _____ Say “Thank you”,

2. You ............... ask people for lucky money. It's not good behaviour.

3. You .............. make noise when you are eating.

4. Before you visit a natural wonder, you ......... leam about it.

5. What............ do if l get lost?

SKILLS

1. Read the passage and match the headings (A,B,C) with the paragraph

A. Family B. Nature C. Culture

1......................

There are many parks in thes country. You can visit then. and enjoy beautiful plants and flowers, or do outdoor activities: cycling or boating. You can also go to the 200 to see animais in real life.

2. .......................

Go to places lie Chinatown and Litde india to learn about the people and cultures of Chine and India. There you can see how they live, try thet food, and buy

souvenirs. There ave feativals too. They attract alot of visitors.

3. ........................

Families looking for exciting activices for both children and adults should go to Sentosa. There are so many things for you

to see and to do there, so you will never get bored.

=> Answer:

1. Park 2. Culture 3. Family

2. Read the passage again and choose the correct anewer A, B, or C.

1. You can find beautiful plants and flowers in.............

A. a park B. China town C. Sentosa

2. You can see different kinds of animais in a ....................

A zoo B. park C. town

3. You can _in places like Chinatown

A. watch animals

B. watch festivals

C .do outdoor activites

4. ................has interesting actvines for both children and parents.

A Little indsa

B The zoo

C Sentosa

=> Answer: 1. A 2. B 3. B 4.C

3. Work in pairs. Read the passage ‘Visit Singapore’ again and make a list of the places. Tale turns to ask and find out which place your partner wants to visit and why

Example:

A: Which place do you want to vist?

B: The zoo

A: Why do you want to visit it?

B: I want to see the animals.

=> Answer:

A: Which place you want to visit?

B: Chinatown

A: Why do you want to visit it?

B: I want to see how Chinees live and try their food

4. Mal’s family is talking to a travel agent about their trip to Singapore. Listen and tick T (True) or F (False).

TF
1. Mai's visit to Singapore is four days.
2. They won't go to the National Park
3. The visit to Sentosa takes a full day.
4. The Sea Aquanum is a zoo for fish
5. The Light and Sound Show is the afternoon.

=> Answer: Đang cập nhật

5. Complete this paragraph to describe the place you live.

I live in ...................Life is very ................. here. There is / are .............. (places) in my neighbourhood.

At weekends, my friends and I often go to................where we can ......... (activities). That’s our favourite place.

=> Answer:

Thanh Hoa/ lively/ a beach/ Sam Son beach/ swim


  • 29 lượt xem